Sintelon tepisi
TRADICIJA
ISKUSTVA I KVALITETA

Tepisi Sintelon

Tepisi za Vaš dom

Tepisi su danas nezaobilazni element uređenja enterijera i moraju da zadovoljavaju pre svega pojedinačne estetske kriterijume. Takođe veoma važno je da su tepisi jednostavni za održavanje i trajni, dostupni za najrazličitije namene i cenovno pristupačni.

Izbor oblika tepiha umnogome može da utiče na celokupan utisak prostorije za koju ga birate. Okrugli tepisi doprinose da sobe koje su inače široke, pravougaone, dugačke dobiju sasvim umekšan izgled i dodatnu toplinu. Tepisi pravougaonog oblika su svakako najčešći izbor potrošača jer naglašava delove ambijenta za sedenje i razgovor, obedovanje i slično, tako da je siguran izbor za dnevne i spavaće sobe, trpezarije. Ovalni tepisi su zgodan izbor za trpezarije, ali i dnevne sobe za delove ispred kamina, verande ili zatvorene terase. Tepih staze su po pravilu dostupnije u jeftinijim kvalitetima tepiha jer se često kupuju kao prateći element uz tepih istog dezena, ali veoma su elegantne i kao zaseban tepih kada su izrađene od vune sa orijentalnim motivima.

Prilikom izbora dimenzije tepiha treba povesti računa o nekoliko osnovnih pravila. Veliki tepisi najviše odgovaraju dnevnim sobama, kuhinjama i velikim spavaćim sobama, dok manji pristaju hodnicima, kuhinjama i ponekad kupatilima. U jednu prostoriju možete postaviti i više od jednog tepiha, sve dok vodite računa o bojama tepiha. Tepisi različitih dimenzija najbolje se međusobno uklapaju dok tepisi istih dimenzija često vizuelno podele prostoriju na dva dela.

Tople boje tepiha unose svetlo u prostoriju, dok su hladniji tonovi zelene i plave vrlo umirujući. Svetle boje daju osećaj prostranosti, tamnije boje stvaraju osećaj udobnosti.

Za decu u uzrastu od nekoliko meseci do 2-3 godine treba odabrati vesele boje tepiha sa interesantnim crtežima jer tada dete počinje da upoznaje svet koji ga okružuje. Po polasku dece u školu, tepisi postaju dekorativni element koji ne treba da im odvlači pažnju. Zato je za školarce najbolje odabrati jednostavnije crteže ili jednotone pastelne nijanse koje se stilski uklapaju sa ostatkom enerijera.

Bez obzira na trendove, koje naravno možete pratiti različitim brzinama, probajte  da napravite da vam enterijer  bude zabavan, neformalan i pre svega prijatan za vašu porodicu. Bitno je da taj prostor reflektuje karakter ukućana i da ih čini srećnim.

Sintelon tepisi predstavljaju savremena inovativna rešenja za tekstilnu podnu oblogu. U širokoj ponudi tepiha u skladu sa aktuelnim trendovima pronaći ćete onaj koji najviše odgovara Vašem ambijentu, a unapređena svojstva tepiha veoma će Vam olakšati održavanje. Izbor boja, dezena, struktura, dimenzija i oblika tepiha nudi neizmerne mogućnosti uklapanja u svaki enterijer. Od modernih dezena koji daju originalni pečat svakom prostoru, preko čupavih i mekih tepiha za izuzetnu udobnost, do svedenih kolorističkih kombinacija i tradicionalnijih dezena – Vaš Sintelon tepih uneće potpuno novu, topliju dimenziju uživanja u Vaš dom.