Sintelon tepisi
TEPISI
JEDINSTVENO ISKUSTVO UREĐENJA DOMA

Tepih i uređenje stana

Tepih je podna obloga koja predstavlja konačnu reč u uređenju stana, čineći prostoriju za koju je tepih namenjen potpunom, toplijom i prijatnijom za boravak. Izbor tepiha zavisi od vašeg stila, namene i veličine prostorije za koju vam je potreban, utiska kakav želite da postignete, ali i svakako od budžeta kojim raspolažete.

Tepih u vašem domu mora biti odgovarajućih dimenzija, veličina tepiha se bira u zavisnosti od veličine prostorije i svih elemenata u njoj. Boje tepiha i oblici tepiha treba da budu u skladu sa nameštajem, bojama zidova i zavesa. U zavisnosti od vaših potreba odabraćete tepih pravougaonog oblika, ovalni tepih, tepih u obliku kruga ili tepih stazeDugovečnost i način održavanja tepiha su kriterijumi koji su veoma važni prilikom kupovine te morate znati koji su to faktori koji određuju kvalitet tepiha. Pranje i čišćenje tepiha su uspešni i produžavaju život tepihu samo ukoliko se rade na pravi način, u proverenim tepih servisima ili kod kuće uz pravilan tretman.

Ukoliko vam je važno na koji način je tepih proizveden i kakva je konstrukcija tepiha, potrebno je da saznate više o tome koje sve tehnike izrade tepiha postoje. Materijali za izradu tepiha mogu biti prirodni i savremeni, sintetički, a način izrade mašinski ili ručni.

Dizajn tepiha može da se definiše kao klasičan ili moderan, a za odgovarajući se opredeljujete u skladu sa vašim ličnim ukusom i doživljajem aktuelnih trendova u opremanju enterijera.

Dečiji tepisi treba da budu u skladu sa uzrastom i interesovanjem deteta, ali i stimulativni, udobni i bezbedni za igru ili učenje. Tepisi za dnevne i spavaće sobe moraju biti udobni i topli, u odgovarajućim bojama.

Na ovom sajtu možete saznati i više o tome kako da kombinujete boju poda i zavesa, u kojim slučajevima da odaberete jednobojni tepih kao i na koji način da poboljšate svetlo u enterijeru.

Saveti za kupovinu tepiha uvek su dobrodošli ukoliko odgovaraju na prava pitanja i nedoumice, kao i smernice o tome kakvi sve stilovi uređenja enterijera postoje.

Nazad