Sintelon tepisi
UDOBNOST
ZA PRIJATNE TRENUTKE SA NAJBLIŽIMA


Kako odabrati tepih?

Da biste pravilno odabrali tepih trebalo bi da znate šta želite, sa kojim ciljem ga kupujete. S obzirom na to da se na tržištu nalaze različiti proizvođači, kvaliteti i cene,  nije jednostavno i lako obaviti brzu kupovinu.

Vreme leti, moda menja sve elemente u enterijeru ali tepih ostaje karakterističan detalj u našem ambijentu. Tepih nije samo udobna podna obloga već i prekrasni ukras koji nam daje prijatnost i toplinu. Na današnji dan, izbor tepiha se može povezati sa kupovinom marame uz kostim. Tako kako marama može da potcrta vaš dragi kostim i da mu da specijalni šarm, tako i pravilno izabran tepih može da idealno odgovara vašem enterijeru dajući mu taj posebni pečat. Tepih je potrebno uklopiti sa ostalim detaljima u prostoru: nameštajem, zavesama, zidovima, tapetama...Ukoliko želite da vizuelno povećate prostor odaberite svetle tonove. Ukoliko je prostorija dobro osvetljena mozete odabrati i hladnije nijanse, ukoliko nije, prijatniji će biti efekat ako birate toplije boje da nadomeste nedostatak svetlosti .

Jarke boje daju osećaj prostora a duboke boje raskoši i luksuza. U spavaćim sobama možete postaviti tepihe višeg flora sa svetlim tonovima. Za dečiju sobu možete odabrati jarke boje sa naglašenim motivima. Vaša fantazija ovde ničim nije ograničena. Najvažnije je da bude lak za održavanje i da ne izaziva alergijske reakcije. Za prohodna mesta birajte tepihe višeg kvaliteta sa većom gustinom, a srednjom visinom flora. Dnevna soba je najbolji primer za to. Tu se okuplja vaša porodica a dolaze vam i gosti. Najbolje je postaviti tepih srednje veličine, ali ako ambijent dozvoljava možete staviti i veći tepih sa ornamentom ili većim crtežom. Prijatna dopuna vašem enterijeru mogu biti mali komadi. Oni se mogu postaviti pored kreveta,  u spavaćim sobama, uz stočiće za kafu... Nekad će povezivati različite celine a nekad će biti akcenat i detalj za sebe.

Postoji verovanje da tepisi imaju energetska svojstva prema svom obliku. Tako okrugli tepisi oličavaju duhovnost i mir. Treba ih postaviti tamo gde je potrebno opuštanje - u  spavaće sobe, dnevni boravak, trpezariju. Pravougaone tepihe, koji nose energiju, najbolje je da stavite u kabinete, radne prostore, biblioteke. Ovalni oblici su dobri za sve namene i odgovaraće za različite prostorije.

Sintelon tepisi - izbor tepiha

Nazad