Sintelon tepisi
UDOBNOST
ZA PRIJATNE TRENUTKE SA NAJBLIŽIMA


Kako odabrati dečiji tepih?

Veoma je popularno kupovati dečije tepihe i organizovati unikatne prostore prema individualnosti deteta. Dečiji tepih sobu pretvara u svet bajki gde će se dete osećati radosno i prijatno.

Osim svojih osnovnih funkcija dečiji tepisi imaju i dekorativnu ulogu. Odavno je poznato da boje u enterijeru utiču na raspoloženje.  Za decu u uzrastu od nekoliko meseci do 2-3 godine treba odabrati tepih vesele boje sa interesantnim crtežima jer tada dete počinje da upoznaje svet koji ga okružuje. Mališanima je mnogo zabavnije da se igraju na tepihu gde je predstavljen njihov junak iz filma ili crtaća nego na jednobojnom tepihu vesele boje. Kako dete raste tako se menjaju i motivi koji kasnije mogu prerasti u geometrijske linije i figure, no i tada treba odabrati tople pozitivne boje : crvene, zelene, narandžaste. Po polasku dece u školu, tepisi gube funkciju prostora za igru i više postaju dekorativni element koji ne treba da im odvlači pažnju. Zato je za školarce najbolje odabrati jednostavnije crteže ili jednotone pastelne nijanse koje se stilski uklapaju sa ostatkom enerijera. Danas mnogi proizvođači prave neobične modele za decu u obliku leptira, ribe, rakete...Male tepihe stavite uz krevet a veće koristite za igru.

Ukoliko su tepisi koje ste odabrali lepi i originalni, napravili ste pravi izbor. Razume se, nestandardni dečiji tepisi treba da odgovaraju duši vašeg deteta i svakako pomažu u razvoju ličnosti.

Sintelon tepisi - izbor dečijih tepiha

Nazad